Biografie

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaapren Varen”. De band maakte daarna nog vier LP’s en maakte trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD “Vroeger is terug” keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.

Op 22 maart 2015 is het nieuwe album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals verschenen. Dit repertoire vormt de basis van het nieuwe programma waarmee Fred op dit moment door het land trekt


Recent

Volkswijs op 20 september 2015, Radio Capelle, interview en muziek
Terug te luisteren via de website van Volkswijs

You Tube video's van CD presentatie 22 maart 2015
Bekijken CD presentatie Kroepoekfabriek

"Noardewyn Live" op 29 mei 2015
Terugzien Fred Piek yn Noardewyn Live

"Live Uit Lloyd" op 18 maart 2015
Terug te luisteren via de website van Live uit Lloyd!

Agenda

30 januari 2018
Rotterdam, Schouwburg Kleine Zaal, Fred Piek solo (na afloop filmpremiere "The Ballad of Shirley Collins" IFFR)

7 april 2018
Den Haag, Huiskamerconcert, Fred Piek en Maarten Willems

23 juni 2018
Uitdam, Waterland Kerkenland, Fred Piek solo

21 oktover 2018
Almere, Poppodium de Meester, Fairport Convention, Fred Piek en Sido Martens